Hout is natuurlijk en onmisbaar in tuinen.De mogelijkheden zijn eindeloos, tuinkasten, schuttingen, vlonders, overkappingen, blokhutten, speeltoestellen, poorten, e.d.  Hout is verkrijgbaar in bijzonder veel afmetingen. Alle houtsoorten zijn te schilderen met een kleur naar wens, schilderd u het hout niet dan zal het uiteindelijk grijs worden door de zon.

Hardhout

Tropisch hardhout garandeert een lange levensduur onder zware omstandigheden. Veelal gebruikt voor schutting palen, schuttingpanelen en vlonders. Waar vocht en droogte elkaar afwisselen heeft hardhout de voorkeur.

Grenen/vuren

Hout gezaagd uit bomen binnen europa. Vaak verduurzaamd met chemicalien voor een betere conditie buiten. Dit hout is zachter en lichter en kan gemakkelijk verwerkt worden in tal van producten. De keuze voor vuren/grenen dient goed overwogen te worden gezien de eigenschappen van dit hout. Perfect geschikt als schutting deel, blokhut, speeltoestel of tuinmeubelen.

Eiken

Eikenhout komt net als grenen en vuren uit ons eigen werelddeel. Het voordeel van eikenhout is de hardheid en duurzaamheid. Eikenhout bevat looizuur en rot daarom niet makkelijk weg. Eikenhout wordt ruw bezaagd aangeboden, dit betekent dat de plank niet glad geschaafd is. De ruwe bewerking van het hout geeft een robuust eindbeeld.

Kastanje

Net als eikenhout bevat kastanjehout looizuur, komt deze houtsoort uit europa en heeft het een lange levensduur. Dit komt niet van de bekende (paarde)kastanjebomen maar wordt gewonnen uit de tamme kastanje. Kastanjehout wordt door haar eigenschappen niet gezaagd, ronde palen en gekloofde schappenhekken zijn typische kastanje houten producten. In onze showtuin vindt u een kastanjehouten pergola, welke een zeer robuuste en natuurlijke uitstraling heeft.

Red Cedar

Deze houtsoort is er een met heel afwijkende eigenschappen. Het soortelijk gewicht licht ver onder dat van vurenhout maar de leverduur is vergelijkbaar met tropisch hardhout. Deze houtsoort is daarom erg goed geschikt voor verwerking in de tuin. Red cedar wordt gebruikt voor schuttingen, klimplantenrekken en als bekleding van (blokhut) wanden.